Belediye Başkanlarımız

rafetvergili
Karabük Belediye Başkanı

Rafet Vergili

1959 yılında Araç ilçesinde dünyaya geldi. Karabüklü merhum iş adamı Mehmet Vergili’nin oğlu olan Rafet Vergili, beş çocuk babası ve bir torun sahibidir. İlk, orta ve lise tahsilini Karabük TED Kolejinde tamamlamıştır.
1979 yılında iş hayatına atılmıştır. Bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında başta Umman, Cezayir, Romanya ve İran’da olmak üzere toplam 15 adet demir çelik tesisinin yapımını gerçekleştirmiştir. Şu anda Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren demir çelik tesislerinin kurucusudur.
1983-1987 yılları arasında Karabük İşverenler Sendikasında görev yapmıştır.
Daha sonra 1989-1992 yılları arasında Karabük Ticaret Odası Başkanlığı görevini yürütmüştür.
Karabük Ticaret Odası Başkanlığı döneminde;
– Karabük, kalkınmada öncelikli il (teşvik) kapsamına alınmıştır.
– Karabük Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması için gerekli girişimlerde bulunulmuştur.
– Karabük, doğalgaz hattı yapımı kapsamı içine aldırılmıştır.
– Karabük demir Çelik için kütük makinesi yapımı çalışmalarında bulunulmuştur.
Ayrıca ilimizdeki bir çok sivil toplum kuruluşu, vakıf ve derneklerin üyesi veya yöneticisi olarak Karabük iline çeşitli hizmetlerde bulunmuştur.

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI

DR. NECDET AKSOY

safranbolunecdetaksoy

19.12.1970 tarihinde dünyaya geldi. Lise tahsilini 1989 Gerede İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazanarak üniversite eğitimine başladı.
1993 yılında bu Fakülteyi ikincilikle bitirdi. Aynı yıl Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümünde Yüksek Lisans yapmaya başladı. 1994 yılında bu üniversitede Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı.
Dr. Necdet AKSOY 1996 yılı Haziran ayında, Sayın Cumhurbaşkanımızın Belediye Başkanlığı döneminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Türkiye’de bir ilk olarak kurulan Halkla İlişkiler Birimi Beyaz Masa’da Koordinatör olarak çalışmaya başladı.

1998 yılında Araştırma Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı, 1999 yılında Trafik Müdürlüğünde Müdür Yardımcısı, 2002 yılında İdari İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Danışmanlığı, Haziran 2004 – Ekim 2006 yılları arasında Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlerinde de bulunan Dr. Necdet AKSOY; İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bağlı Genel Müdürlükler (İSKİ, İETT) ve İştirakleri ile tüm İlçe-İlk Kademe Belediyelerinin denetimlerinin yapıldığı Teftiş Kurulu Başkanlığında Müfettiş olarak görev aldı.

01.12.2008 tarihinde istifa ederek Adalet ve Kalkınma Partisinden Safranbolu Belediye Başkan Adayı olarak 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Safranbolu Belediye Başkanı oldu.

2014 Yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanlığına seçilen ve görevine devam etmekte olan Dr. Necdet AKSOY, iyi derecede İngilizce ve orta derecede Arapça bilmektedir. Dr. Necdet Aksoy evli ve iki çocuk babasıdır.

Eskipazar BELEDİYE BAŞKANI

Dursun Baş

dursunbas

YENİCE BELEDİYE BAŞKANI

ZEKİ ÇAYLI

zekicayli

27.01.1954 tarihinde Yenice Tır Köyünde doğdu.

İlkokulu köyünde tamamladıktan sonra ortaokul ve liseyi Devrek Lisesi’nde 1971 yılında bitirdi.

Ankara Üniversitesi Çankırı Meslek Yüksekokulu ( İnşaat Bölümü  ) mezunudur.

1973-1975 yılları arasında Gümüşhane Kelkit İlçesinde Tapulama Teknisyeni olarak çalıştı. 1973 yılında evlendi. 1975-1977 yılları arasında askerliğini Denizli’de tamamladı.

Askerlik dönüşü 1977-1979 yılları arasında Karabük Belediyesi Fen İşleri Topografı olarak çalıştı. 1979 yılında Yenice Belediyesi Fen İşleri’ne naklen atandı..

20 Kasım 2001 tarihinde AK Parti Yenice Kurucu İlçe Başkanlığı’nı yaptı. 10 Mayıs 2003 de Yenice Belediye Başkanı Adayı oldu. Daha sonra tekrar ilçe teşkilatında görevler aldı. 29 Mart 2009 seçimleri için görevlerinden ayrılarak AK Parti Yenice Belediye Başkan adayı oldu. Çaylı, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Yerel Seçimlerde Yenice Belediye Başkanlığına 2.kez seçildi.

Evli ve 3 çocuk babası.